logo

Пн-Пт з 09:00 до 18:00
сб, нд - вихідний

вул. Ужгородська, 21
Подивитись на карті

СИНХРОНІЗАЦІЯ БЛОКУ IMMO В АВТОМОБІЛЯХ OPEL CORSA C І OPEL ASTRA G

Синхронізація блоку immo в автомобілях opel corsa c і opel astra g

Проблема з якою звернувся замовник — перестали працювати ключі запалення.

Як потім з’ясувалося, першопричиною була механічна проблема — заїдає ключ в замку запалення. Подивившись декілька роликів, хлопець вирішив відремонтувати замок самостійно. В результаті такого «ремонту» при знятті замка була пошкоджена антена.
Усі знають про існування чіпів (транспондерів) в ключі. Але, мало хто знає, що для отримання і передачі інформації від транспондера у блок іммобілайзера використовується антена, встановлена на замку запалення. Оскільки радіус дії транспондера невеликий і, частенько, не перевищує декількох сантиметрів, антена встановлюється навколо серцевини замка і з нею треба обходитись дуже обережно.

І так, у нашому випадку антена була пошкоджена і ремонту не підлягала. У автомобілях Opel Corsa C і Opel Astra G особливістю антени є те, що вона в одному корпусі з блоком IMMO.

Ми запропонували замовнику варіант з придбанням б/в антени. Антени не мають зносу як такого, тому їх можна спокійно використати з інших автомобілів. Єдиний нюанс, на який треба звертати увагу, щоб плата блоку ІММО була ціла і сам іммобілайзер був в робочому стані.

За допомогою спеціального програмного забезпечення майстер «прив’язав» на електронному рівні існуючі ключі у блок. Процедура синхронізації зайняла близько півтори годин, оскільки заодно був відремонтований замок запалення, встановлені нові секрети. Це розв’язало проблему підклинювання механічного ключа.

Загальна вартість робіт склала 3000 гривень з урахуванням установки нових рамок в замок, синхронізації блоку ІММО з автомобілем і прив’язкою існуючих ключів у сам блок.

                 

На що варто звернути увагу, якщо у вас сталася така проблема:

  1. При купівлі антени з блоком треба бути абсолютно впевненим у працездатності як самого блоку, так і антени;
  2. Ні в якому разі не намагатися самостійно розбирати-збирати як блок ІММО, так і замок запалення;
  3. На що ми завжди звертаємо увагу — це не дозволяти т.з. «майстрам» самоукам підключатися і влазити в електроніку Вашого автомобіля дешевими приладами. Це може привести до неповоротних наслідків, виправлення яких дуже сильно вдарить по Вашій кишені.